Linja-autonkuljettajakoulutus

Hyppää rattiin! Kouluttaudu kuljetusalan ammattilaiseksi palveluammattiin, jossa sinulta kysytään hyvän ajotaidon ja kaluston hallinnan lisäksi asiakaspalvelutaitoja.

Hanki ammattitaito, jonka turvin kyydissäsi kulkevat turvallisesti ja matkustajaystävällisesti niin ihmiset kuin tavaratkin satoi tai paistoi. Työelämässä voit sijoittua erilaisiin matkustajaliikenteen tehtäviin reitti-, tilaus- ja palveluliikenteessä.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen laajuus on 45 osp. Koulutus koostuu kahdesta logistiikan perustutkinnon kuljetuspalvelujen osaamisalan tutkinnon osasta:

  • Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp
  • Linja-autonkuljettajana työskentely, 35 osp

Voit halutessasi suorittaa myös muita tutkinnon osia tai vaikka koko logistiikan perustutkinnon. Tutkinnon osien toteuttamistavat vaihtelevat. Osa tutkinnon osista on mahdollista suorittaa vain koulutus- tai oppisopimuksella.

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon osien sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti lähiopintoina. Opinnot sisältävät opiskelua oppilaitoksessa, verkossa sekä työelämässä. Opinnot kestävät keskimäärin 6-8 kuukautta riippuen aikaisemmasta osaamisestasi.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Kenelle koulutus sopii

Kaikille alasta kiinnostuneille. Koulutukseen osallistuminen edellyttää sinulta 18 vuoden ikää vuoden 2023 loppuun mennessä tai C-luokan ajo-oikeutta.

Alan opinnoissa ja työssä edellytetään riittävää fyysistä kuntoa ja terveydentilaa, joka ei vaaranna omaa eikä muiden turvallisuutta. Työ edellyttää vaihtuvien tilanteiden nopeaa arviointikykyä, täsmällisyyttä, vastuuntuntoa, työturvallisuuden noudattamista, hyvää näköä ja kuuloa sekä asiakaspalveluhenkisyyttä.

Kutsumme kaikki hakijat haastatteluun.

Koulutuksessa sovelletaan säännöksiä tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista ja opiskelijaksi ottamisen edellytyksistä.

Hinta

Koulutus on maksuton.

Opiskelija maksaa itse ajokorttiin ja ammattipätevyyteen liittyvät viranomaismaksut (myös valokuvat ja lääkärikulut), jotka ovat noin 350-500 €.

Hakutiedot

Haku tammikuussa 2024 alkavaan koulutukseen on päättynyt. Seuraava haku- ja alkamisaika ei ole vielä tiedossa.


Opiskelu on aina hyvä idea!

  • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
  • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?