Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen 60 osp

Koulutus lisää tietoisuuttasi siitä, että saattohoidon lähtökohtana on ihminen, jolla on kuolemaan johtava sairaus ja jonka jäljellä oleva elinaika arvioidaan lyhyeksi. Opinnoista saat osaamista toimia saattohoidossa sekä tunnistaa ja vastata potilaan tarpeisiin. Opit tunnistamaan ikääntyneen kivun ja osaat hoitaa fyysistä sekä psyykkistä kipua. Saat myös valmiuksia tukea omaisia kuoleman lähestyessä ja ohjata heitä kuoleman jälkeisessä elämäntilanteessa.

Koulutuksen sisältö

Koulutus on tutkinnon osa vanhustyön erikoisammattitutkinnosta. Voit opiskella tämän yksittäisen tutkinnon osan tai mikäli intoa riittää koko tutkinnon.

  • Hoitotyö saattohoidossa 10 osp
  • Oireenmukainen saattohoito 15 osp
  • Lääkehoito saattohoidossa 10 osp
  • Omaisten ja läheisten tukeminen saattohoidossa 10 osp
  • Turvallisuus ja säädökset saattohoidossa 5 osp
  • Saattohoidon kehittäminen työyhteisössä 10 osp

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti oppisopimuskoulutuksena. Opinnot sisältävät opiskelua oppilaitoksessa (15 lähipäivää), työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä näytön.

Koulutuksen lähipäivät järjestetään Samiedun Pohjolankadun kampuksella (Pohjolankatu 4-6) luokassa PO A 134 klo 8-15.

Lähiopetuspäivät: 27.4., 25.5., 7.9., 19.10., 23.11., 14.12.2023, 18.1., 8.2., 7.3., 11.4., 16.5., 12.9., 10.10., 7.11. ja 12.12.2024

Kenelle koulutus sopii

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on vähintään sosiaali- ja/tai terveysalan perustutkinnon tasoiset tiedot ja taidot, noin kolme vuotta alan työkokemusta tai vaadittava osaaminen.

Kutsumme kaikki hakijat haastatteluun.

Koulutuksessa sovelletaan säännöksiä tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista ja opiskelijaksi ottamisen edellytyksistä.

Hinta

Oppisopimuksella koulutus on maksuton. 

Hakutiedot

Koulutus alkaa seuraavan kerran lokakuussa 2024.


Opiskelu on aina hyvä idea!

  • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
  • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?