Tapahtumatuottajan työympäristö, 10 osp

Kaipaatko uusia näkökulmia tapahtumatuottajana toimimiseen? Tai oletko tapahtumatuottajana vasta urasi alussa? Tämä koulutus perehdyttää sinut tapahtumatuottajan työympäristöihin ja tarjoaa työkaluja oman asiantuntijuutesi syventämiseen.

Hae mukaan tapahtuma-alan verkkokoulutuksiimme, jotka ovat rakentaneet Suomen suurimpien tapahtumien osaavimmat tekijät. Koulutuksissa tapahtuma-alan tekijät jakavat omaa osaamistaan ja vuosien kokemusten tuomaa tietoa. Saat käytännön vinkkejä työhön ja työhön valmistautumiseen.

Koulutuksen sisältö

Koulutus auttaa sinua hahmottamaan tapahtumatuottajan monipuolista työnkuvaa ja syventämään omaa asiantuntijarooliasi tapahtumatuotannon keskiössä. Koulutus koostuu neljästä osa-alueesta, joissa perehdytään tapahtumatuottajan turvalliseen työympäristöön, työhyvinvointiin, esihenkilötyöhön ja erilaisiin velvollisuuksiin niin lainsäädännön kuin sosiaalisen vastuunkin näkökulmista.

Tapahtumatuottajan turvallista työympäristöä käsittelevässä osiossa perehdytään työsuojeluun ja työturvallisuuteen yksityiskohtiin erityisesti tapahtuma-alan erityispiirteiden kautta.

Työhyvinvointia käsittelevässä osiossa käydään läpi keskeisiä työhyvinvoinnin teorioita ja sovelletaan niitä tapahtuma-alaan. Osiossa perehdytään myös itsensä johtamisen taitoihin ja etsitään välineitä tapahtumatuottajan työstä palautumiseen.

Koulutuksessa käsitellään myös tapahtumatuottajan roolia esihenkilönä. Johtamista ja esihenkilötyötä käsittelevässä osiossa pohditaan, millaisessa toimintaympäristöissä esihenkilötyötä tehdään ja millaisia vaatimuksia tapahtumat työympäristönä asettavat tuottajan johtamistaidoille.

Koulutuksessa perehdytään lisäksi tapahtumatuottajan työn sosiaalisen vastuun ulottuvuuksiin. Koulutuksessa käsitellään turvallisemman tilan periaatteita tapahtumien toimintaympäristössä sekä perehdytään häirintäyhdyshenkilöiden toimintaperiaatteisiin.

Kurssin sisältö on tuotettu yhteistyössä alalla pitkään toimineiden ammattilaisten Jenna Lahtisen ja Eipä Vissiin -tuotannot kanssa. Jenna Lahtinen työskentelee päätoimisesti elävän musiikin edunvalvontajärjestö LiveFIN ry:n toiminnanjohtajana. Ennen siirtymistään edunvalvontatehtäviin Lahtinen teki yli viisitoistavuotisen uran erilaisissa elävän musiikin tapahtumatuotannoissa ympäri Suomen (mm. Seinäjoen Provinssi, Joensuun Ilosaarirock, Cheekin Valot Sammuu -konsertti Lahden Urheilukeskuksessa, Ed Sheeranin konsertti Malmin Lentoasemalla, Lost in Music -showcase-festivaali Tampereella sekä MARS-tapahtuma Seinäjoella). Koulutukseltaan Lahtinen on kulttuurituottaja YAMK ja perehtynyt opinnoissaan erityisesti alan työhyvinvointiin ja työssäjaksamisen haasteisiin.

Kurssin toteutuksesta vastaa Samiedun tapahtuma- ja teatteritekniikan opettajakoordinaattori Kati Palokangas, joka on toiminut tapahtuma-alalla 20 vuotta.

Opintojen toteutustapa

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina. Opinnot sisältävät itsenäistä opiskelua. Voit suorittaa opinnot joustavasti oman aikataulusi mukaisesti 1.4.–31.5.2024 välisenä aikana.

Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/täydennettävä. Koulutuskokonaisuus arvioidaan lopputentillä (hyväksytty/täydennettävä) ja suorittamalla osioihin liittyvät tehtävät.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus sopii tapahtumatuotannon ammattilaisille, alaa opiskeleville sekä tapahtumatuottajan työstä kiinnostuneille. Et tarvitse aiempaa koulutusta tai työkokemusta osallistuaksesi koulutuksiin.

Hinta

Koulutus on maksuton.

Hakutiedot

Koulutuksen seuraava haku avautuu syksyllä 2024.