Jalkojenhoitaja (AT), terveysalan ammattitutkinto

Ota askel kohti uutta. Syvennä aikaisempaa osaamistasi sosiaali- ja terveydenhoitoalalta ja lähde matkalle jalkaterveyden kiehtovaan maailmaan.

Opinnoissa perehdyt jalkojenhoitotyöhön, jalkasairauksien ehkäisyyn sekä iho- ja kynsisairauksien hoitamiseen osana ihmisen kokonaisterveyttä. Saat valmiudet tehdä keventäviä ja suojaavia ortooseja sekä ohjata asiakastasi niiden käytössä.

Työssäsi jalkojenhoitajana teet perushoitoja sekä ohjaat ja opastat eri ikäisiä asiakkaitasi kohti terveitä jalkoja sekä toimit samalla osana terveydenhoitoalan asiantuntijoista koostuvaa tiimiä. Teet tärkeää työtä, jonka tavoitteena on hyvinvoivat jalat, jotka mahdollistavat tasapainoisen, itsenäisen elämän ja selviytymisen arjen askareista sekä vapaa-ajan aktiviteeteista.

Koulutuksen jälkeen voit suunnata yrittäjäksi tai työskennellä toisen palveluksessa mm. hoiva- ja hoitolaitoksissa, terveyskeskuksissa, sairaaloissa tai asiakkaan kotona.

Koulutuksen sisältö

Terveysalan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä.  Jalkojenhoitajaksi opiskellessasi opiskelet jalkojenhoidon osaamisalaa.

Pakolliset tutkinnon osat 

  • Ammattiosaajana toimiminen terveysalalla 45 osp
  • Jalkojenhoitotyössä toimiminen 90 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 15 osp

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina, joihin sisältyy lähiopetusta, itsenäistä opiskelua ja työelämässä oppimista. Lähiopetuspäiviä on noin 2-3 kuukaudessa. Opinnot kestävät 1,5 vuotta riippuen opiskelijan aikaisemmasta osaamisesta.

Alustavat lähiopetuspäivät keväällä 2022: 13.-14.1., 27.-28.1., 10.-11.2., 24.-25.2., 10.-11.3., 24.-25.3., 21.-22.4., 5.-6.5., 18-19.5. ja 6.-8.6.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on vähintään sosiaali- ja/tai terveysalan ammatillisen perustutkinnon tasoiset tiedot ja taidot, noin kolme vuotta alan työkokemusta tai vaadittava osaaminen.

Hinta

Opintomaksu on 250 euroa.


Haku tammikuussa 2022 alkavaan koulutukseen on päättynyt. Koulutuksen seuraava alkamisaika ei ole vielä tiedossa.

Oletko kiinnostunut tästä koulutuksesta? Jätä avoin hakemus koulutukseen, niin olemme sinuun yhteydessä.


Ammatillinen opiskelu Samiedussa on ketterää!

  • Voit hakea opiskelemaan meille milloin vain.
  • Voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yhden tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.

Opiskelu on aina hyvä idea!