Tulityökorttikoulutus 

Aika ja paikka

11.6.2024 klo 8-16
Pohjolankadun kampus, auditorio, Pohjolankatu 4, Savonlinna

Koulutuksen sisältö

Tulityökorttia tarvitset, kun teet tulitöitä. Tulityö on työ, jonka tekemisessä syntyy kipinöitä tai jossa käytetään liekkiä tai muuta lämpöä ja joka aiheuttaa palovaaraa. Tulitöitä ovat mm. kipinöintiä aiheuttava kaasu- ja kaarihitsaus, poltto- ja kaarileikkaus, laikkaleikkaus ja metallien hionta. Koulutus sopii kaikille, jotka tekevät tulitöitä tilapäisillä tulityöpaikoilla.

Koulutus sisältää teoriaa, käytännön harjoituksia sekä tentin. Suoritettuasi koulutuksen ja tentin hyväksytysti saat itsellesi tulityökortin. Kortti on voimassa viisi vuotta.

Koulutuksen teemat:

Klo 8-11

  • Tulityöt turvallisesti
  • Vastuut ja velvollisuudet
  • Tulityöriskit eri toimintaympäristöissä
  • Toiminta onnettomuustilanteessa

Klo 11-11.45 Lounastauko

Klo 11.45-16

  • Turvatoimet eri toimintaympäristöissä ja suojausharjoitus, turvallisuus
  • Alkusammutusharjoitus
  • Koe, kysymysten käsittely ja kurssin päättäminen

Mikäli uusit korttia:
Vuoden 2016 jälkeen suoritetun tulityöpätevyyden omaava henkilö voi pätevyyttään uudistaessa suorittaa osan koulutuksesta verkossa. Verkko-opinnot suoritetaan viimeistään yhtä arkipäivää ennen sammutus- ja suojausharjoituksiin sekä tenttiin osallistumista. Vaihtoehtoisesti voit edelleen suorittaa koko koulutuksen myös lähiopetuksena Samiedulla. Jos suoritat osan koulutuksesta verkko-opintoina, osallistut Samiedussa ainoastaan koulutuksen iltapäivän osioon klo 11.45-16.00. Huom. Vain voimassa olevan tulityökortin voi uusia verkko-opintoina.

Hinta

Koulutuksen hinta 140 € (sis. alv. 24 %). Sis. aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounaan.

Koulutuksen hinta kortin uusijoille, silloin kun aamupäivän osuus suoritetaan verkko-opetuksena 130 € (sis. alv. 24 %). Sis. iltapäiväkahvit.

Kun opiskelet meillä tutkintoa tai tutkinnon osaa Samiedun tarjoamat lupa- ja korttikoulutukset ja -testit ovat sinulle maksuttomia.

Ilmoittautuminen

Koulutukseen tulee ilmoittautua viimeistään koulutuspäivää edeltävän viikon torstaina.

Samiedun opiskelija, ilmoittauduthan koulutukseen Wilman kurssitarjottimen kautta.