Ulkoilmatapahtuman infra, tekninen suunnittelu ja toteutus, 15 osp

Tarvitsetko lisäosaamista tapahtumarakennuksen suunnitteluun?

Tutustu tapahtuma-alan verkkokoulutuksiimme, jotka ovat rakentaneet Suomen suurimpien tapahtumien osaavimmat tekijät. Koulutuksissa tapahtuma-alan tekijät jakavat omaa osaamistaan ja vuosien kokemusten tuomaa tietoa. Saat käytännön vinkkejä työhön ja työhön valmistautumiseen.

Koulutuksen sisältö

Koulutus on tutkinnon osan osa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon tapahtumatuotannossa työskentely -tutkinnon osasta.

Kurssilla opiskellaan aluetuotannon työvaiheita suunnittelusta toteutukseen. Aihealueita ovat mm. tapahtuma-alueen suunnittelu, toimivan tapahtuma-alueen teoria, suunnittelu-/piirtotyökalujen käyttö, tapahtuman luvitus ja viranomaisyhteistyö sekä tapahtuman turvallisuus.

Kurssin myötä osaat perusteet Vectorworks-ohjelmiston käytöstä aluesuunnittelussa, suunnitella tapahtuma-alueen itsenäisesti tai tuotantotiimissä ja suunnitella ja toteuttaa turvallisen tapahtuma-alueen suunnitelman. Ymmärrät myös oman toimintasi vaikutukset kannattavuuteen ja tapahtuman onnistumiseen ja opit työskentelemään projektiaikataulun mukaisesti suunnitelman toteutumista edistäen, arvioimaan ja kehittämään tapahtumatuotantoa sekä omaa työstäsi ja huomioimaan toteutuksessa tapahtumaan osallistuvien asiakkaiden erityistarpeet ja kohderyhmän vaatimukset.

Kurssin sisältö ja materiaalit on tuotettu yhteistyössä alalla pitkään toimineiden ammattilaisten kanssa. Asiantuntijana koulutuksessa on Ville Koivisto, joka on tapahtumatuotannon parissa toimiva freelancer, erikoistumisalueenaan festivaalien ja suurtapahtumien tuotanto ja alue- sekä infratekninen suunnittelu. Viime vuosien projekteja ovat olleet Provinssi-festivaali, Cheek – Valot Sammuu -konsertti, Ed Sheeran Malmin Lentoasemalla -konsertit, konsertit Helsingin Olympiastadionilla 2022 (Haloo Stadion!, Apulanta A30, Ed Sheeran, Bailantai).

Opintojen toteutustapa

Koulutus toteutetaan pääosin verkko-opintoina. Koulutus aloitetaan yhteisellä lähiopetuspäivällä (ohjelmistokoulutus), jonka jälkeen loppuosa koulutuksesta suoritetaan itsenäisesti verkossa.

Koulutuksen yhteinen lähipäivä järjestetään klo 9–16:

  • Helsingissä 9.11.2023
  • Tampereella 15.11.2023
  • Verkon välityksellä 17.11.2023

Paikka ilmoitetaan osallistujille myöhemmin.

Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/täydennettävä. Koulutuskokonaisuus arvioidaan lopputentillä (hyväksytty/täydennettävä) ja suorittamalla osioihin liittyvät tehtävät.

Vectorworksin opiskelijalisenssin vaatimukset laitteistolle löydät tästä linkistä.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus on suunnattu tapahtumissa jo työskenteleville, tapahtumatuottajille, alaa opiskeleville sekä alasta kiinnostuneille.

Et tarvitse aiempaa koulutusta tai kokemusta osallistuaksesi koulutuksiin.

Hinta

Koulutus on maksuton.

Hakutiedot

Koulutus alkaa seuraavan kerran syksyllä 2024.