Ulkoilmatapahtuman rakennus, 10 osp

Kiinnostaako sinua suurtapahtumien rakentaminen?

Tämän koulutuksen myötä ymmärrät, mitä suurtapahtuman rakennuksen toteuttaminen edellyttää, millaisia työvaiheita se pitää sisällään ja millaisen verkoston toimijoita se vaatii. Hahmotat myös, millainen vastuu tapahtuman rakenteista vastaavalla rakennuspäälliköllä ja hänen työryhmällään on.

Tutustu tapahtuma-alan verkkokoulutuksiimme, jotka ovat rakentaneet Suomen suurimpien tapahtumien osaavimmat tekijät. Koulutuksissa tapahtuma-alan tekijät jakavat omaa osaamistaan ja vuosien kokemusten tuomaa tietoa.

Koulutuksen sisältö

Kurssilla käyt läpi tapahtuman rakennuksen työvaiheita tapahtuman suunnittelusta toteutukseen, purkuun ja jälkituotantoon saakka. Kurssin sisällöt on havainnollistettu suurtapahtuman toimintaympäristöstä käsin, mutta ovat skaalattavissa eri kokoisiin tapahtumiin.

Kurssilla pureudut myös työturvallisuuteen, tapahtuman rakennuksessa käytettävään kalustoon ja koneistoon sekä ammattihenkilöstön kanssa toimimiseen teorian sekä käytännön esimerkkien kautta. Pääset tutustumaan myös rakennuspäälliköiden sekä tiiminvetäjien rooliin esihenkilöinä, vastuunkantajina sekä yhteistyökumppaneina tapahtuman sidosryhmä- ja alihankkijaverkostoille. Koulutus sisältää tekstimuotoon kuratoitua hiljaista tietoa tapahtumarakennuksen ytimestä, jonka eri toimintojen tuntemus on tärkeää kaikille tapahtuma-alan ammattilaisille.

Kurssin sisältö ja materiaalit on tuotettu yhteistyössä alalla pitkään toimineiden ammattilaisten kanssa. Sisältö on suunniteltu ja toteutettu yhdessä Flat Push Production Oy, Osku Jalkasen ja Eipä vissiin Tuotannot kanssa. Jalkanen on tapahtumatuotannon parissa toimiva freelancer, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus tapahtuma-alalta niin festivaalien ja suurtapahtumien, venueiden kuin ohjelmatoimistojen palveluksessa, mm. Ilosaarirock, Ruisrock, Tavastia-klubi ja Warner Music Live.

Turvallisuusosion sisällön suunnitteluun on osallistunut Tuomas Karppinen, joka on suurtapahtumien tekniseen tuotantoon ja suunnitteluun erikoistunut tapahtuma-alan ammattilainen. Kurssin toteutuksesta vastaa Samiedun tapahtuma- ja teatteritekniikan opettajakoordinaattori Kati Niemi, joka on toiminut tapahtuma-alalla 20 vuotta.

Kurssin sisältöihin on haastateltu useita alalla pitkään toimineita ammattilaisia: Rafael Campos (mm. Maailma Kylässä, Ruisrock, Flow Festival), Johanna Koskinen (mm. Provinssi, Nokia Arena), Kata Peltonen (mm. Ilosaarirock, Joensuun Kaupunki) ja Teppo Laine (mm. Jelmu, Ilosaarirock, Jyväskylän Messut Oy).

Opintojen toteutustapa

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina. Koulutus alkaa yhteisellä opetuspäivällä verkossa Teams-yhteydellä 1.11.2024 klo 9–11. Tämän jälkeen suoritat loput koulutuksesta itsenäisesti verkossa omaan tahtiisi 31.12.2024 mennessä.

Suoritettuasi kurssin tehtävät, kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/täydennettävä.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut tapahtuma-alasta ja tapahtumarakennuksesta, muuten vaan tai työsi tai opintojesi kautta. 

Kurssi tarjoaa kattavan peruskuvan tapahtuma-alan toimintaympäristöstä ja tapahtumien rakennuksesta, et tarvitse aiempaa koulutusta tai kokemusta osallistuaksesi koulutuksiin.

Hinta

Koulutus on maksuton.

Hakutiedot

Koulutus alkaa seuraavan kerran 1.11.2024. Hakuaika koulutukseen on 15.9.–15.10.2024.