Verkoston tasapainotus ja vesimäärien mittaus 25 osp

Tämä koulutus sopii kaikille vesikeskuslämmitykseen liittyvissä mittaus- ja säätötehtävissä työskenteleville. Koulutuksessa kerrataan virtaustekniikan perusteita ja harjoitellaan käytännössä mittalaitteiden käyttöä sekä vesikeskuslämmityksen tasapainotusta.

Opit tekemään vesimäärien mittaukset ja lämmitysjärjestelmien tasapainotukset vaadittujen laatuvaatimuksien tarkkuudella. Opit myös lukemaan ja tulkitsemaan työssä tarvittavia lämmitysjärjestelmien piirustuksia sekä valitsemaan työhön soveltuvat mittauslaitteet ja -menetelmät. 

Koulutuksen jälkeen osaat laatia tasapainotustyöstä pöytäkirjan ja arvioida omaa työtäsi laatuvaatimusten mukaisesti.

Koulutuksen sisältö

Koulutus on Talotekniikan ammattitutkinnon putkiasennuksen osaamisalan valinnainen tutkinnon osa. Se on laajuudeltaan 25 osaamispistettä.

Koulutus sisältää seuraavat kokonaisuudet: 

  • vesimäärien mittaus 
  • lämmitysverkoston tasapainotus 

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon osan sisällöstä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti monimuoto-opintoina 8.3.-24.5.2024. Opinnot sisältävät opiskelua itsenäisesti verkossa, lähiopetuksessa Samiedun Pohjolankadun kampuksella sekä työelämässä. Verkko-opinnot suoritetaan Moodle Pinja -verkko-oppimisympäristössä. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Lähiopetuspäivät ovat 8.3., 15.3., 22.3., 12.4., 26.4., 29.4.-17.5. (näyttö) ja 24.5.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella tai yrittäjän oppisopimuksella.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus on tarkoitettu talotekniikan ammattilaisille, jotka työskentelevät tai ovat kiinnostuneita kehittämään osaamistaan vesikeskuslämmityksen toimintaan liittyvissä mittaus- ja säätötehtävissä.

Koulutuksen suorittaminen edellyttää sinulta soveltuvaa työpaikkaa tai muuta organisaatiota, jossa voit tehdä kehittämistehtävät. 

Hinta

Koulutuksen hinta on 150 €.

Oppisopimuksella koulutus on maksuton.

Kun opiskelet meillä tutkintoa tai tutkinnon osaa Samiedun tarjoamat lupa- ja korttikoulutukset ja -testit ovat sinulle maksuttomia. 

Hakutiedot

Koulutuksen seuraava haku- ja alkamisaika ei ole vielä tiedossa.


Opiskelu on aina hyvä idea!

  • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
  • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?