Vianhaku ja vian paikallistaminen 20 osp, ajoneuvoalan ammattitutkinto

Syvennä osaamistasi ajoneuvoalalta. Tässä koulutuksessa perehdyt ajoneuvojen vianhakuun ja vahvistat sähköisen vianhaun taitojasi.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa suoritat Ajoneuvoalan ammattitutkinnon tutkinnon osan Vianhaku ja vian paikallistaminen. Se on laajuudeltaan 20 osaamispistettä.

Koulutus muodostuu seuraavista opintokokonaisuuksista:

  • Ajoneuvon tai koneen sähköjärjestelmien testaus
  • Ajoneuvon tai koneen moottorin ja voimansiirron mittaus ja testaus
  • Ajoneuvon tai koneen jarrujen, ohjauksen ja alustan osien mittaus ja testaus
  • Ajoneuvon tai koneen vianmääritys

Koulutus painottuu sähköiseen vianetsintään, mutta opintoja voidaan muokata opiskelijoiden tarpeiden mukaan.

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon osan sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti monimuoto-opintoina. Opinnot sisältävät opiskelua oppilaitoksessa, verkossa sekä työelämässä. Oppiminen tapahtuu pääasiallisesti opiskelijan työpaikalla käytännön työtehtäviä tehden. Tätä tuetaan itsenäisesti opiskeltavilla tehtävillä, verkko-opinnoilla ja yritysvierailuilla. Lähiopetuspäiviä Samiedun Pohjolankadun kampuksella on noin 1–2 kertaa kuukaudessa. Lähiopetuspäivät vuonna 2024 ovat 15.3., 28.3., 12.4., 26.4., 3.5. ja 17.5.

Opinnot kestävät noin 4 kuukautta riippuen aikaisemmasta osaamisestasi.

Osaamisen osoittaminen tapahtuu lähtökohtaisesti työpaikalla käytännön työtehtävissä. Mikäli työelämässä ei ole mahdollista osoittaa kaikkea osaamista, sovitaan näytön täydentämisestä yksilöllisesti. Osaamista arvioivat työelämän edustaja sekä opettaja. Opiskelija saa mahdollisuuden itsearviointiin, osallistuu arviointikeskusteluun sekä saa palautetta suorittamastaan näytöstä.

Olemassa oleva osaamisesi tunnistetaan HOKS-keskustelulla ja osaamiskartoitus-kyselyllä ja sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Tässä yhteydessä määritellään myös työpaikkasi valmiudet tutkinnon osan suorittamiseen.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on suoritettuna alan perustutkinto sekä kokemusta alan työtehtävistä vähintään kolme vuotta tai vastaavat tiedot ja taidot.

Koulutuksen suorittaminen edellyttää sinulta soveltuvaa työpaikkaa tai muuta organisaatiota, jossa voit suorittaa koulutukseen liittyviä tehtäviä.

Hinta

Koulutuksen opintomaksu on 150 €.

Oppisopimuksella koulutus on maksuton.

Kun opiskelet meillä tutkintoa tai tutkinnon osaa Samiedun tarjoamat lupa- ja korttikoulutukset ja -testit ovat sinulle maksuttomia.

Hakutiedot

Koulutuksen seuraava haku- ja alkamisaika ei ole vielä tiedossa.


Opiskelu on aina hyvä idea!

  • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan milloin vain.
  • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?