Matkailu- ja ravintola-alan moniosaaja -koulutukset

Ryhdy matkailu- ja ravintola-alan moniosaajaksi! Näistä koulutuksista saat uusia taitoja toimia monipuolisesti matkailu- ja ravintola-alan erilaisissa työtehtävissä niin vastaanotossa kuin ravintolassakin.

Voit valita itsellesi sopivimman kolmesta koulutuksesta: Palveluosaaja, Hostaaja tai Concierge – tai opiskella ne kaikki!

Opinnoissa perehdyt mm. hotellin vastaanottopalveluihin, asiakaspalveluun ja myyntiin sekä baari- ja kahvilatoimintoihin. Concierge-koulutuksessa pääset myös syventämään ammattitaitoasi alan ammatti- ja erikoisammattitutkintojen tutkinnon osilla.

Koulutuksen sisältö

Matkailu- ja ravintola-alan moniosaaja -koulutuskokonaisuus sisältää kolme erillistä koulutusta. Voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan koulutuksen tai opiskella kaikki kolme koulutusta.

Palveluosaaja- ja Hostaaja-koulutukset sisältävät matkailualan ja ravintola- ja cateringalan perustutkinnon tutkinnon osia, ja ne eivät vaadi sinulta aikaisempaa kokemusta tai osaamista alalta.

Concierge-koulutus sisältää matkailu- ja ravintola-alan ammatti- ja erikoisammattitutkintojen tutkinnon osia, ja se edellyttää sinulta aikaisempaa kokemusta ja osaamista alalta.

1. Palveluosaaja-koulutus 95 osp

 • Hotellin vastaanottopalvelut 40 osp
 • Asiakaspalvelu ja myynti 25 osp
 • Juomien myynti ja tarjoilu 20 osp
 • Kahvilapalvelut 10 osp

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon osien sisällöistä tutkinnon perusteista täältä ja täältä.

Opiskeltuasi tämä koulutuksen osaat toimia monipuolisesti majoituspalvelun vastaanotossa, asiakaspalvelutehtävissä sekä mm. aulabaarissa ja kahvilapalveluissa.

2. Hostaaja-koulutus 105 osp

 • Hotellin vastaanottopalvelut 40 osp
 • Majoituspalvelut 15 osp
 • Juomien myynti ja tarjoilu 25 osp
 • Kahvilapalvelut 10 osp
 • Kokouspalvelut 15 osp

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon osien sisällöistä tutkinnon perusteista täältä ja täältä.

Opiskeltuasi tämän koulutuksen osaat toimia monipuolisesti majoituspalvelun vastaanotossa, majoitustilojen huollossa, aulabaarissa, kahvila- ja kokouspalvelussa.

3. Concierge-koulutus 105 osp

 • Hotellin vastaanotossa toimiminen 45 osp
 • Ohjelmapalvelujen toteuttaminen 45 osp
 • Kokous- ja kongressipalvelutehtävissä toimiminen 25 osp
 • Asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitaminen 40 osp

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon osien sisällöistä tutkinnon perusteista täältä ja täältä.

Opiskeltuasi tämän koulutuksen osaat toimia majoituspalvelun vastaanotossa, ohjelmapalvelutehtävissä sekä kokous- ja kongressipalveluissa, lisäksi hallitset asiakassuhteiden hoitamisen.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti verkko-opintoina, lähiopintoina (noin 2 pvä/kk) sekä työelämässä. Opiskelet itsenäisesti oman aikataulusi mukaisesti. Saat ohjausta opintoihisi opettajilta koko opiskeluajan.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. 

Opinnot alkavat orientaatiopäivällä maaliskuussa 2024 Savonlinnassa Opetusravintola Paviljongilla klo 9-12. (Osoite: Rajalahdenkatu 4, Savonlinna.)

Orientaatiopäivänä laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelmasi.

Kenelle koulutus sopii

Palveluosaaja- ja Hostaaja-koulutukset on tarkoitettu kaikille alasta kiinnostuneille, ne eivät vaadi aikaisempaa kokemusta tai koulutusta alalta. Concierge-koulutus on tarkoitettu alalla jo työskenteleville ja alalta kokemusta omaaville henkilöille.

Hinta

Koulutukset 1 ja 2 (Palveluosaaja ja Hostaaja) ovat maksuttomia. Koulutuksen 3 (Concierge) opintomaksu on 250 €.

Oppisopimuksella koulutus on maksuton.

Kun opiskelet meillä tutkintoa tai tutkinnon osaa Samiedun tarjoamat lupa- ja korttikoulutukset ja -testit ovat sinulle maksuttomia.

Hakutiedot

Koulutukset alkavat 11.3.2024. Hakuaika koulutuksiin on 19.2.2024 saakka.



Opiskelu on aina hyvä idea!

 • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
 • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
 • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
 • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?