Sisustaja, taideteollisuusalan ammattitutkinto verkossa

Sykkiikö sydämesi sisustamiselle? Sisustusalan opiskelu on mahdollista nyt verkko-opintoina, vaikka työn ohessa tai silloin kun sinulle parhaiten sopii. 

Ammattimaista tilasuunnittelua tarvitaan osana hyvää asumista ja vapaa-ajan viettoa. Toimivat ja esteettiset tilaratkaisut mahdollistavat viihtyisän arjen ihmisen kaikissa elämänvaiheissa, oli kyse lapsiperhearjen ja etätyön yhteensovittamisesta tai ikäihmisen kotona asumisen sujuvuudesta. 

Taideteollisuusalan ammattitutkinto tutustuttaa sinut sisustajan monipuoliseen työhön. Opiskelu kehittää esteettistä silmääsi, visuaalista hahmotuskykyäsi sekä kädentaitojasi ja perehdyttää sinut alan ohjelmistoihin. Hankit tietoa materiaaleista, rakentamisen ja suunnittelun historiasta sekä valaistus- ja väriopista.

Saat ammattitaidon työskennellä sisustusalalla esimerkiksi asiakaspalvelussa, suunnittelijana ja sisustustöiden toteuttajana. Opintojen edetessä kokoat itsellesi portfolion, joka on tärkeä työkalu luovilla aloilla työllistymiseen. 

Koulutuksen sisältö

Taideteollisuusalan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä. 

Pakolliset tutkinnon osat, 40 osp 

 • Moniammatillisessa toimintaympäristössä työskentely, 10 osp 
 • Sisustuskohteen alkukartoitus ja työn suunnittelu, 30 osp 

Valinnaiset tutkinnon osat 1, 60 osp 

 • Julkisen tai yksityisen tilan sisustuksen toteuttaminen, 30 osp 
 • Sisäpintojen käsitteleminen, 30 osp 
 • Sisustusalan asiakaspalvelu ja myyntityö, 30 osp 

Valinnaiset tutkinnon osat 2, 50 osp 

 • Huippuosaajana toimiminen taideteollisuusalalla, 30 osp 
 • Kansainvälistyminen taideteollisuusalalla, 25 osp 
 • Näyttelyn suunnittelu ja toteuttaminen, 25 osp 
 • Ohjaustoiminnan suunnitteleminen ja toteuttaminen, 25 osp 
 • Taideteollisuusalan yrittäjänä toimiminen, 30 osp 
 • Toimiminen verkkokauppaympäristössä, 25 osp 

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista. 

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti pääosin verkko-opintoina. Opinnot kestävät aikaisemmasta osaamisestasi riippuen noin 1,5-2 vuotta. 

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. 

Kenelle koulutus sopii

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat hankkia tai päivittää osaamistaan alalta. Koulutukseen osallistuvalla tulee olla käytössään oma tietokone sekä tietotekniset ja verkko-opiskelutaidot ja kykyä opiskella itsenäisesti. 

Hinta

Koulutuksen opintomaksu on 250 € / koko tutkinto tai 150 € / yksittäinen tutkinnon osa. Mikäli suoritat peräkkäin tai yhtä aikaa useita tutkinnon osia opintomaksu on maksimissaan 250 €.

Oppisopimuksella koulutus on maksuton.

Kun opiskelet meillä tutkintoa tai tutkinnon osaa Samiedun tarjoamat lupa- ja korttikoulutukset ja -testit ovat sinulle maksuttomia.

Suoritettuasi ammatillisen tutkinnon voit hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä, mikäli täytät muut stipendin myöntämisen edellytykset. Lue lisää Työllisyysrahaston sivuilta.

Hakutiedot

Koulutus alkaa seuraavan kerran 6.9.2024. Hakuaika koulutukseen on 31.7.2024 saakka. 

Koulutukseen valitaan enintään 40 opiskelijaa haastattelujen ja ennakkotehtävän perusteella. Haastatteluun kutsuttaville lähetetään ennakkotehtävä, joka tulee palauttaa ennen haastatteluun osallistumista. Haastattelu tapahtuu Teams-yhteydellä. Opiskelijavalinnat tehdään 23.8.2024 mennessä.  

Yleiset hakuinfot järjestetään Teamsilla hakuajan päätyttyä.


Lue tästä sisustajaksi opiskelevan Sirjan ajatuksia koulutuksesta.


Opiskelu on aina hyvä idea!

 • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
 • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
 • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
 • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?