Yrittäjyyden opinnot valmistavat sinua yrittäjyyteen

Yrittäjyyden opinnoista saat uusia ideoita, osaamista ja itsevarmuutta yrittäjäksi ryhtymiseen. Omaksut myös yrittäjämäistä asennetta. Meillä on opintoja sinulle olitpa vasta yrittäjyyttä pohtiva tai yrittäjyyttä jo kokeillut.

Yrittäjyyden opinnot ovat avoimia kaikille Samiedun opiskelijoille. Voit liittää niitä opiskelemaasi ammatilliseen perustutkintoon sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin tai opiskella niitä ilman tutkintotavoitteita.

Yrittäjyyden opintoja voit opiskella joko lähiopintoina kampuksellamme tai itsenäisesti oman aikataulusi mukaisesti verkossa. Jos opiskelet jo meillä Samiedussa lähiopintojaksojen alkamisajat löydät Wilmasta.

Lue lisää yrittäjyyden opinnoista!

Mikäli sinulla ei ole aiempaa kokemusta yritystoiminnasta, tämä opintojakso sopii sinulle.

Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp

Yritystoiminnan suunnittelun tutkinnon osan voit suorittaa itsenäisesti Moodle Pinjassa. Tehtävissä paneudut liiketoimintasuunnitelmaan, sen laskelmiin ja yrityksen perustamisen asiakirjoihin, jotka esittelet näytössä.

Katso tästä linkistä opintojakson osaamisvaatimukset.

Jos opiskelet jo meillä Samiedussa pääset ilmoittumaan kurssille Wilman tarjottimella. Mikäli kiinnostuit tästä kurssista, keskustele asiasta Hoks-ohjaajasi kanssa.

 

Mikäli haluat kokeilla yrittäjyyttä tai sinulla on aiempaa kokemusta yritystoiminnasta, tämä opintojakso sopii sinulle.

Yrityksessä toimiminen 15 osp

Yrityksessä toimimisen tutkinnon osan suoritat käytännössä yrittäjänä. Yrittäjyys voi olla yritystoiminnan kokeilua NY-yrittäjänä Samiedussa tai 4H-yrittäjänä tai nykyistä tai aikaisempaa oikeaa yritystoimintaa. Osaamisesi osoitat näytössä.

Katso tästä linkistä opintojakson osaamisvaatimukset.

Jos sinulla on jo yritystoimintaa tai aikaisempaa kokemusta yrittäjyydestä, osaamisen tunnustaminen ja tunnistaminen tehdään aina yksilöllisesti. Pohditaan yhdessä mistä osaamisesta on sinulle eniten hyötyä yrittäjänä. Treenataanko yrityksen talouslukujen analysointia ja toiminnan kannattavuutta vai jotain ihan muuta!

Jos opiskelet jo meillä Samiedussa pääset ilmoittumaan kurssille Wilman tarjottimella. Mikäli kiinnostuit tästä kurssista, keskustele asiasta Hoks-ohjaajasi kanssa.

Opiskele yrittäjyyden ammattitutkinto verkossa

Opinnot auttavat sinua kehittämään itseäsi ja liiketoimintaasi sekä työllistämään itsesi yrittäjänä. Yritystoimintaosaamisen lisäksi voit valinnaisten tutkinnon osien avulla hankkia juuri omien tarpeidesi mukaisia taitoja aina markkinoinnista tuotannon hallintaan. Opinnoista saat valmiuksia toimia päätoimisena tai sivutoimisena yrittäjänä tai yrittäjämäisesti toisen palveluksessa.

Voit edetä opinnoissa omaan tahtiisi ja opiskella verkossa juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Saat ohjausta opintoihisi opettajilta.

Lue lisää yrittäjyyden ammattitutkinnosta tästä linkistä.

Valinnaisia tai pakollisia yrittäjyyden tutkinnon osia löytyy seuraavista tutkinnoista:

Jatkajakoulu-valmennus on tarkoitettu sinulle, joka harkitset yrittäjyyttä yritysoston kautta

Valmennuksen aikana saat tietoa omistajanvaihdosprosessin etenemisestä, yritysoston rahoituksesta sekä yrittäjänä toimimisesta.

Lue lisää jatkajakoulusta Xamkin verkkosivuilta tästä linkistä.